Programul de studii INGINERIA PRODUSELOR ALIMENTARE pregătește specialiști care vor avea cunoștințe și competențe privind:
- Identificarea, descrierea și utilizarea adecvată a noțiunilor specifice științei alimentului și siguranței alimentare
- Conducerea proceselor generale de inginerie, exploatarea instalațiilor și echipamentelor de industrie alimentara
- Supravegherea, conducerea, analiza și proiecrtarea tehnologiilor alimentare de materii prime până la produs finit
- Proiectarea de produse alimentare noi, implementarea și managementul de proiecte
- Managementul producției, controlul calității produselor alimentare și realizarea proceselor de marketing
- Managementul tehnologiilor de valorificare a subproduselor si deșeurilor din industria alimentara și asigurarea protectiei mediului
Perspective profesionale conform Codului Ocupațiilor din România:
- Profesor în învățământul gimnazial;
- Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene;
- Auditor în domeniul siguranței alimentare;
- Inginer în industria alimentara;
- Proiectant inginer produse alimentare;
- Consilier inginer industria alimentara;
- Expert inginer industria alimentara;
- Inspector specialitate inginer industria alimentara;
- Referent de specialitate inginer industria alimentara;
- Inginer de cercetare în controlul calitatii produselor alimentare
Oportunități de studii și perfecționare:
Absolvenții programului de licență INGINERIA PRODUSELOR ALIMENTARE pot aprofunda și dezvolta cunoștințele de specialitate în cadrul modulelor de MASTERAT, în același domeniu de interes al ingineriei alimentare.
Grație numeroaselor relații de colaborare și parteneriat la nivel național și internațional, Facultatea de Horticultură oferă sudenților și masteranzilor posibilitatea de studiu și stagii practice în universitățile partenere din Franța, Italia, Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria ș.a.m.d. prin intermediul burselor oferite de LLP/ERASMUS, Agenția Francofonă, Catedra UNESCO Culture et Tradition du Vin.